top of page
תמונת הסופר/תShlomit Oren

9 מגזינים למי שרוצה לדעת מה קורה בעולם האמנות

לעקוב אחרי מה שקורה בעולם האמנות זו עבודה בפני עצמה. כמות האירועים, הירידים, הבינאלות והתערוכות היא אין סופית, כמו גם מספר האמנים המעניינים. רבות מההתרחשויות הן דווקא בפן המסחרי יותר, אם זה במכירות הפומביות שמייצרות כותרות או גלריות שמתנגחות זו בזו. מקומם של המוזיאונים לא נפקד ופעמים רבות שמם נקשר בהתרחשות פוליטית זו או אחרת. בקיצור – אינסוף מידע.

מלכתחילה לא לקחתי על עצמי בבלוג הזה את התפקיד של עדכון בחדשות כי אני מוצאת שיש בכך פוטנציאל שיעבוד לא מבוטל. אני מעדיפה לכתוב על מה שמעניין אותי וחשוב לי, גם אם הוא לא בדיוק בכותרות. ובכל זאת, להתעדכן צריך וזה גם מעניין, לפעמים אפילו משעשע.

אספתי לכם כאן רשימה חלקית של מגזינים ובלוגים מעניינים שמרחיבים את אופקיי ושומרים עליי מעודכנת. הכללתי כאן רק את אלה שאינם בתשלום, נראה לי שאפשר ללמוד ולהתעשר בידע והשראה גם בלי לשלם.



אתר Artnet - מה שהחל לפני שלושים שנה כחברה היחידה בעולם האמנות שמאגדת וסוקרת את המחירים בהם נמכרות יצירות אמנות, הלך והתפתח לתאגיד לא קטן שמוכר אמנות (אונליין ובמכירה פומבית) ולצידו מגזין עדכני ופעיל מאוד שמסקר את עולם האמנות מזוויות רבות. אם תירשמו לניוזלטר שלהם תגלו מהר מאוד שהתיבה שלכם מתמלאת כי הם שולחים עדכונים פעמיים ביום. לי אישית זה יותר מידי, לכן אני נכנסת באופן יזום לאתר כשיש לי זמן וחורשת אותו לעומק.


פלטפורמת Artsy – מדובר בגלריית האונליין הגדולה בעולם שהיא גם פלטפורמת אונליין עבור המון גלריות קטנות למכירה של יצירות ספציפיות באופן מקוון. תוכלו למצוא כאן כמעט כל אמן, קצת מידע עליו ויצירות שעומדות למכירה, לפעמים גם עם מחירים. זה די שימושי אבל החלק החביב עליי הוא דווקא ה-editorial – מאמרי דעה וכתבות שיש בהם הרבה מן הפרשנות והם פשוט עשויים טוב. כאן אפשר למצוא גם לפעמים מאמרים שמתייחסים יותר להיסטריה של האמנות וניתוח מגמות בפרספקטיבה עכשווית. המגוון והדימויים הנהדרים, בשילוב עם קורטוב הומור וקריצה ממש עושים לי את זה.


מגזין Hi-Fructose – אם בא לכם לראות דברים קצת שונים מהמיינסטרים, לפעמים קצת אפלים ועם הומור שחור, זה המקום בשבילכם. המגזין מסקר אמנים שהם לא בדיוק מתחת לפנס, חלקם עושים דברים מעניינים מאוד. כאן הדגש הוא פחות על הטקסטים אלא יותר על הדימויים, שהרבה פעמים פותחים עבורי צוהר לדברים חדשים. אם יש לכם אינסטגרם שווה לעקוב אחריהם שם, שהרי זה ה-מקום לצריכת דימויים.


מגזין Frieze – אמנם זהו שמו שלל אחד מירידי האמנות העכשווית המובילים בעולם אבל FRIEZE התחיל בכלל כמגזין. כזה שמודפס ונשלח כל חודש לביתך. זה עדיין קיים, אבל האלטרנטיבה המקוונת שלהם בהחלט מספקת את הסחורה. זה אחד הניוזלטרים שאני תמיד מקפידה לקרוא כי הוא ממש מסכם את כל מה שקורה בכל הזירות. כאן הדגש הוא על האמנים והתערוכות החמים ביותר כרגע עם מנה גדושה של art business.


מגזין Ocula – מה שמתיימר להיות one-stop-shop גורם בהתחלה לקצת בלבול ודיסאוריינטציה באתר שלהם אבל בשורה התחתונה, Ocula לא שונים באופן מיוחד. מה שאני הכי אוהבת אצלם אלה דיווחי ה-photolog מאירועי האמנות הגדולים והנחשבים. הם פשוט מספרים את הסיפור בתמונות בצורה נהדרת.


מגזין Apollo – כאן מדובר במגזין שמאוד דוחף את התוכן שלו בתשלום. הדרך לעקוף את זה היא פשוט להירשם לניוזלטר שלהם ואז מקבלים את כל התוכן לתיבת המייל באופןן מאוד נוח. תמצאו כאן סיקור של תערוכות מכל מיני מקומות בעולם וגם הרבה התייחסות לאמנות לא עכשווית, שזה קצת מרענן על רקע המגזינים האחרים. מאידך יש כאן התייחסות לתרבות פופולרית כמו סרטי קאלט וסדרות טלוויזיה. אני דווקא מחבבת את השעטנז הזה.


מגזין פורטפוליו - בארץ אני חושבת שאין תחליף לפורטפוליו למי שרוצה להתעדכן במה שקורה כאן בתחום האמנות והתרבות. תגידו שאני משוחדת, וזה נכון, כי גם אני כותבת שם ואני מיודדת מאוד עם עורכי המגזין, יובל סער וחגית פלג רותם. אבל זה גם לא לגמרי נכון, כי אני בחרתי במגזין הזה, אני בחרתי לכתוב בו בגלל שאני מאמינה בערכים הוא מייצג וגאה לראות את ההתפתחות שלו בשנתיים האחרונות.


השבוע בעולם האמנות – גם אני, כמו רבים מכם אני משערת, מקבלת בכל יום שישי אחר הצהריים את הניוזלטר של דבי לוזיה (גילוי נאות – גם דבי חברה שלי). היתרון הגדול של דבי הוא ביכולתה לסקור בתמציתיות נושאים רבים מבלי לוותר על נקודת המבט האישית והביקורתית שלה. כך היא שולחת אתכם אל שולחן השבת בקיאים בענייני דיומא ואפילו מציידת אתכם בדעה.


הבלוג ARToday – הבלוג החדש של גילי סיטון (ניחשתם נכון – גם היא ידידה) שואף שתהיו מעודכנים בכל התערוכות שנפתחות כאן והוא שופע מידע ולא מוותר על הצבעוניות. אני סקרנית לראות כיצד המיזם הזה יתפתח ובינתיים עוקבת כמובן.


זוהי כמובן רשימה חלקית, יש עוד הרבה איפה לקרוא על אמנות, אבל זו הרשימה שלי. לא חייבים כמובן לקרוא הכל כל הזמן, אבל נחמד לפתוח את הראש מידי פעם, לא?


אם אהבתם, סמנו לב אוהב.

אם אתם חושבים שגם חבריכם ימצאו עניין ברשימה הזו, מוזמנים לשתף, גם ברשתות החברתיות.

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page